Wist je dat..

  • 9 januari 2019

VIB® staat voor topkwaliteit. Maar wat ook fijn is, of je nou kiest voor een losse knuffel of een compleet VIB®-textielsetje, je koopt altijd baby cadeautjes die zijn geproduceerd volgens de strengste eisen op het gebied van arbeidsvoorwaarden en milieu, de zachtste katoen en Oeko-Tex gecertificeerde stoffen. De drukknoopjes van YKK en borduurgaren van Madeira maken onze textiel producten helemaal af.

En natuurlijk zijn alle VIB®-knuffels voorzien van de babyvriendelijkste CE-markering 0+.

Ook onze spenen voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn gemaakt met 0% BPA en Europees gecertificeerd met het EN1400 certificaat.

Oeko-Tex

Oeko-tex (Ökotex) is een van oorsprong Duitse organisatie die een streng beleid voert tegen schadelijke stoffen in textiel. Oeko (Öko) staat voor Eco, en Tex slaat op textiel. Ecotextiel dus! Oeko-tex is in 1992 opgericht, omdat er in die tijd veel nieuws was over schadelijke chemicaliën in textiel en kleding. Het goede van Oeko-tex is dat ze al veel ervaring hebben; ze zijn al bijna 25 jaar actief. Ook voeren ze veel controles uit bij de bedrijven die het Oeko-tex label hanteren. Zo blijft de kwaliteit goed, en weet je zeker dat de stof ook echt gezond is.