Kick-off goede doelen-actie met 1 april stunt

  • 1 april 2019

‘Very Important Ball voor een Very Important Baby’

Stichting Elk Kind Een Bal (EKEB) en Very Important Baby (VIB®) grepen het aanstaande vaderschap van Ricardo van Rhijn aan om aandacht te vragen voor hun nieuwe goede doelen-actie. Bij wijze van 1 april stunt werd de auto van de AZ-verdediger volgeladen met 1000 pluche, gouden ballen. Deze nieuwe bal voor de allerkleinsten draagt een belangrijke maatschappelijke boodschap met zich mee: elk kind op de wereld heeft het recht om te kunnen spelen met een bal.

EKEB-ambassadeur

De gefilmde stunt met EKEB-ambassadeur Van Rhijn als ‘lijdend voorwerp’ was goed voorbereid. Germain Henriquez (stichting EKEB): “We waren vorige maand al aan het brainstormen met de mannen van VIB over een passende introductie van de pluche voetballen. Toen we hoorden dat Ricardo voor het eerst vader zou worden, bedachten we deze ludieke prank. Want was is er mooier dan je eigen ambassadeur verrassen met het mooiste cadeau dat hij straks aan zijn zoontje kan geven? We benaderden Brahim Lakhal en Timo van den Berg en overtuigden Ricardo ervan dat we een dagje met hem op pad zouden gaan voor een nieuwe vlog. The rest is history.”

Bal als bindmiddel

Voor Stichting Elk Kind Een Bal is de bal veel meer dan alleen een middel om mee te kunnen bewegen en sporten. Een bal laat kinderen lachen, leert hen samen te werken en voor sommige kinderen is het een ‘vriend’ met wie ze altijd kunnen spelen. De stichting ziet de bal als het ultieme bindmiddel tussen mensen van alle rassen, leeftijden en achtergronden, waar ook ter wereld. Rik Schröder (VIB®): “We steunen het werk van de stichting al jaren en kwamen samen op het idee om deze pluche bal te ontwerpen. Wie deze speciale editie ‘VIB® & Elk Kind een Bal’ koopt, steunt meteen de missie van de stichting om kansarme kinderen in de wereld van een bal te voorzien.”

De pluche VIB®-EKEB ballen zijn verkrijgbaar bij VIB®-dealers in Nederland en de rest van Europa. 

Kijk voor alle verkoopadressen op www.veryimportantbaby.nl